Technologie

Investeren in verplichte duurzame besparingsmaatregelen doe je niet voor niets. Je wilt er immers meer uithalen. Veel aanbieders roepen dat zij het beste product en/of de beste oplossing hebben. Maar wat past er bij jouw onderneming? Welke financieringen en/of subsidiemogelijkheden zijn er? Waar moet je eigenlijk allemaal rekening mee houden? Wij hebben de kennis om ondernemers hierbij te ondersteunen.

Houd jouw technologie tegen het licht

Bij AS Zakelijk is technologie meer dan een product plaatsen. Technologie verdient de juiste aandacht en kennis. Of het nu gaat om besparingsmaatregelen als ledverlichtinginfraroodsystemen, opslagcapaciteit, WWK’s of WKO’s,  je kunt het geld voor de investering maar één keer uitgeven. Als wij zelf de kennis niet in huis hebben schakelen wij ons netwerk in. Ook wij weten niet alles, wel kennen wij de wegen die je het best kunt bewandelen.

Verplichting

In 2023 moet elk kantoor met een minimaal verbruik van 50.000 kWh of 25.000 m3 gas of met een grootte van boven de 100 m2, voldoen aan energielabel C of hoger. Dit geldt ook voor verschillende bedrijfshallen. Midden- en grootverbruikers zijn verplicht om energiebesparende mogelijkheden met een terugverdientijd van 5 jaar te benutten. Daarnaast moeten veel ondernemers medio 2019 voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Daarom is het handig om nu al de mogelijkheden in kaart te brengen.

Terugverdientijd

Veel ondernemers zijn in de eerste instantie niet blij met deze verplichte investering. Waar haal ik het geld, de tijd en de kennis vandaan? Als de huidige lampen nog werken, waarom zou ik ze dan vervangen? Wij begrijpen dat het voor sommige ondernemers een flinke investering is. De terugverdientijden liegen er echter niet om. Goede besparingsmaatregelen verdienen zichzelf veelal binnen maximaal 5 jaar terug. Dit betekent dat je na de terugverdientijd er ook daadwerkelijk aan verdient.

De juiste verlichting is belangrijker dan vaak wordt gedacht. Iedereen begrijpt dat je geen stadionlamp op je kantoor moet hangen en andersom gebruik je geen 1 meter 20 tl-buis om een voetbalveld te verlichten. Maar led is tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. De lamp hoort afgestemd te zijn op de ruimte. Wat betreft infraroodsystemen is het ook essentieel om de ruimte in kaart te brengen. Zo krijg je bijvoorbeeld in een gesloten ruimte bij te hoge output last van hoofdpijn.

Meer besparen met IETZ® 

Met IETZ® krijg jij onafhankelijk advies en projectbegeleiding bij het verduurzamen van jouw organisatie. Ben je al klant van AS Zakelijk door middel van de I (inzicht) en/of de E (energie)? Dan kun je rekenen op 10% extra korting op een aantal besparingsmaatregelen.

Ledverlichting

Tegenwoordig is ledverlichting via veel partijen en kanalen verkrijgbaar. De strakste aanbiedingen en scherpste offertes worden losgelaten op ondernemend België en Nederland. Hierdoor kunnen snel de verkeerde keuzes worden gemaakt. Van lampen die geen goede kwaliteit hebben tot het mislopen van subsidies. Wij hebben het allemaal voorbij zien komen en willen ondernemers hiervoor behoeden.

Infraroodverwarming

Met infraroodverwarming bespaar je tot wel 50% op jouw stookkosten. Er komt geen gas aan te pas: deze verwarming is geheel elektrisch. Hiervoor zijn dus geen gasaansluitingen nodig.   Infrarood heeft een bewezen therapeutische en helende werking, neemt weinig ruimte in beslag en droge lucht is verleden tijd. Ideaal voor op bijvoorbeeld kantoor of in de wacht- of vergaderruimte.