Infraroodverwarming

Infraroodverwarming is een duurzame oplossing om je kantoorruimte of bijvoorbeeld vergaderkamer te verwarmen. Er zijn geen gasaansluitingen nodig voor het aansluiten van infraroodverwarming. Aangezien Nederland in 2050 gasvrij moet zijn, investeer je op deze manier al in een duurzame toekomst. Ook bespaar je tot wel 50% op de stookkosten. Daarnaast staat de medische wereld geheel achter de technologie vanwege de therapeutische werking. Wel zo fijn voor het welzijn van de mensen op de werkvloer.

Een manier van gasvrij verwarmen

Omdat infraroodverwarming op stroom werkt, komt er geen gas aan te pas. Een prima alternatief voor gasvrij verwarmen. Wanneer je zelf energie opwekt, is infraroodverwarming ook nog eens een erg duurzame oplossing.

Infraroodverwarming zorgt voor een aangename werkruimte

In tegenstelling tot andere verwarmingen wordt via de infraroodverwarming niet de lucht verwarmd. Je hebt hierdoor op kantoor geen last van droge lucht. De straling geeft warmte aan alle materialen en mensen in de ruimte. Hierdoor wordt de straling ervaren als de behaaglijke warmte van de zon of een kachel. Infraroodstraling kan kwalen als hoofdpijn en migraine, maar ook spierpijn en reumatische aandoeningen zelfs verzachten. Met deze verwarming stimuleer je het gevoel van geluk op de werkvloer.

Duurzaam investeren? Laat je goed adviseren!

De infraroodpanelen zijn zo ontworpen dat ze weinig ruimte innemen. Ze zijn vrijwel onopvallend als ze aan het plafond zijn bevestigd. Ook zijn ze snel te installeren, onderhoudsvriendelijk en er hoeven bovendien geen buizen of ketel te worden geplaatst.

Belangrijk is te weten hoe en waar de panelen geplaatst moeten worden om de meest efficiënte balans in warmte te krijgen. Ook dienen er elektriciteitskabels beschikbaar te zijn of aangelegd te worden. Het is aan te raden om een professioneel bedrijf te laten kijken naar de afstemming op de ruimte en wensen. Dit geldt uiteraard ook voor de kwaliteit van de infraroodpanelen die je voor jouw onderneming aan wilt schaffen. Daarom raden wij je aan om contact op te nemen met een van onze samenwerkingspartners:

Infraroodpanelen Nederland

Bart-Jan van Alebeek, ThermIQ.

Infraroodpanelen België

John Manderveld, INFRAred FIRST.