Kennisbank

Wij zijn continu bezig met het verbreden van onze kennis. Deze informatie delen we graag met anderen. Dit doen we onder andere door blogs, casussen en marktrapportages in onze kennisbank te publiceren.

Moeilijke vraagstukken?

Heb je vragen of suggesties, neem dan gerust contact met ons op. Wij houden van ingewikkelde vraagstukken en denken graag met je mee.
Wil je niets missen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.

Sportaccommodaties regeling subsidie 2019 | AS Zakelij
07-12-2018

2019: Subsidie duurzaamheidsmaatregelen amateursportaccommodaties.

Vanaf januari 2019 zijn er twee nieuwe regelingen voor sportaccommodaties. Het gaat hierbij om de Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA) en de Regeling Specifieke Uitkering Stimulering Sport (RSUS). De BOSA-regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties en onder andere bestemd voor energiebesparende maatregelen als ledverlichting. Gemeenten komen in aanmerking voor de RSUS-regeling. Deze is van toepassing voor onder andere energiekosten. Lees meer hierover in onze blog.

Lees meer
Ledverlichting een verplichting?
22-11-2018

Ledverlichting per 1 juli 2020 een verplichting?

CDA en GroenLinks hebben enige tijd geleden een motie ingediend om organisaties te verplichten per 1 juli 2020 enkel ledverlichting te gebruiken. De verplichting van ledverlichting komt nu heel dichtbij. Maar waar moet je op letten bij ledoffertes?

Lees meer
Transparantie Blog van AS Zakelijk
14-11-2018

Transparantie: onze interpretatie van dit modewoord.

Je hoort het heel vaak: transparantie. Veel bedrijven beweren transparant te zijn. AS Zakelijk ook. Maar wat betekent transparantie eigenlijk voor ons? En hoe streven wij transparantie na? Dat lees je in deze blog!

Lees meer
Maandrapportage energiemarkt oktober 2018
12-11-2018

Maandrapportage energiemarkt: oktober 2018.

De maandrapportage van oktober is er. Eindelijk is daar dan de kleine dip waar wij op gehoopt hadden. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Lees meer
Informatieplicht energiebesparing | AS Zakelijk
18-10-2018

Let op de informatieplicht energiebesparing in 2019.

Voor 1 juli 2019 moeten diverse organisaties alle energiebesparende maatregelen rapporteren bij het bevoegd gezag. Wil je weten wat dit precies inhoudt? Lees dan nu dit artikel!

Lees meer
Maandrapportage September | AS Zakelijk
10-10-2018

Maandrapportage energiemarkt: september 2018.

De stroomprijzen zijn in de afgelopen maand september over het algemeen gestegen. Deze trend gaat zich voortzetten: de piekmomenten zijn nog lang niet bereikt. Lees meer hierover in deze maandrapportage van september.

Lees meer
03-10-2018

De definitie van geluk.

Vorige keer hebben wij een verhaal van onze accountmanager John Lensen gedeeld. Dit keer de eer aan onze andere accountmanager Lars Lemmens. Wat maakt hem nou gelukkig? Je leest het in deze blog!

Lees meer
SDE+ subsidie
02-10-2018

Najaarsronde SDE+ subsidie geopend!

We krijgen steeds vaker de vraag wat SDE+ subsidie eigenlijk inhoudt. Zo ook vorige week, toen we aanwezig waren tijdens het congres Nederland CO2 Neutraal. Aangezien de subsidieaanvragen voor de najaarsronde 2018 vanaf vandaag kunnen worden ingediend, plaatsen we vandaag onze blog over de belangrijkste zaken die je moet weten rondom de SDE+ subsidie. Ben je van plan om zelf energie op te gaan wekken? Lees hier of jij recht hebt op deze financiële stimulans.

Lees meer
18-09-2018

Hoe het is om bij AS Zakelijk te werken.

Onze nieuwe accountmanager John Lensen verrijkt ons team inmiddels al vier maanden. Wij zijn erg blij met onze stralende zon, genaamd John! Maar wat vindt hij eigenlijk zelf van het werk? Lees het in zijn eerste blog.

Lees meer
maandrapportage augustus | AS Zakelijk
07-09-2018

Maandrapportage energiemarkt: augustus 2018.

Een achterstand op het gebied van gasvoorraden die snel moet worden ingelopen voordat de winter aanbreekt, stijgende olieprijzen, de tijd die het kost om olievelden te ontwikkelen… De verwachting is dat de inkoopprijs van energie tot aan de winter niet snel meer zal gaan dalen, maar eerder nog zal stijgen. Combineer dit met een hoge kolenprijs en je realiseert je vast dat we niet anders dan kunnen benadrukken: wacht niet langer met inkopen voor 2019…

Lees meer
ledverlichting blog
29-08-2018

Wat ‘led’ je?

Led is hót (niet letterlijk, gelukkig). Welke lampen moet je kiezen als je wilt investeren in een duurzaam bedrijf? Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en voor de snelle aanschaf gaan of kies je voor de kwaliteit die jouw bedrijf moet uitstralen? Staat allemaal in deze nieuwste blog: ‘So, led’s go!’

Lees meer
Maandrapportage juli | AS Zakelijk
17-08-2018

Maandrapportage energiemarkt: juli 2018.

Wij zijn inderdaad te laat met onze maandrapportage. Maar, er komt wél ietz nieuws aan. Weten wat de prijzen in juli hebben gedaan?

Lees meer
19-07-2018

Inkopen: laat je niet leiden door je koppigheid.

De energiemarkt wordt door verschillende aspecten beïnvloed. Wat heeft voor de lage prijzen in de eerste helft van 2016 gezorgd en waarom kunnen we de komende tijd geen significante prijsdalingen verwachten?

Lees meer
Samenwerking AS Zakelijk Talent
11-07-2018

Tevreden Talenten in Zuid-Limburg.

Talent is een klant waar we trots op zijn. Bij Talent wordt de focus gelegd op wat mensen met een beperking juist wél kunnen. Voor duurzaamheid is veel aandacht: van (h)eerlijke streekproducten tot milieuvriendelijke vestigingen. Daar dragen we natuurlijk graag een duurzaam steentje aan bij. Lees meer in deze advertorial.

Lees meer
By John Ballentine [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons
06-07-2018

Maandrapportage energiemarkt: juni 2018.

De maand juni is alweer voorbij! Het was wederom een dynamische maand. Maar wat was nu eigenlijk het beste moment om in te kopen?

Lees meer
03-07-2018

Gluur nog even op je energiefactuur. (2/2)

Na het lezen van onze vorige blog, weet je (als het goed is) hoe je als kleinverbruiker kunt besparen. Maar hoe zit dat bij een grootverbruikaansluiting? Verschilt dit heel erg? Lees onze nieuwe blog om erachter te komen.

Lees meer
Energiefactuur | AS Zakelijk
21-06-2018

Gluur nog even op je energiefactuur. (1/2)

We verbruiken allemaal energie en betalen hier (als het goed is) ook netjes voor. Maar waar bestaan die kosten eigenlijk uit? Kan hierop bespaard worden? Jazeker!

Lees meer
Maandrapportage mei | AS Zakelijk
06-06-2018

Maandrapportage energiemarkt: mei 2018.

Ook mei was een onrustige maand op de energiemarkt. Wij hebben uiteraard alle ontwikkelingen voor u in de gaten gehouden. Benieuwd?

Lees meer
inkopen energie | tijd is geld | AS Zakelijk
30-05-2018

Tijd = geld, ook bij het inkopen van energie.

Het inkopen van energie draait allemaal om timing. Maar hoe bepaal je nu precies het juiste moment? Wil je daar een professional voor inschakelen of doe je het liever zelf? Doe het in elk geval zorgvuldig!

Lees meer
verbruiken verminderen | AS Zakelijk
16-05-2018

De eerste stap om minder energie te verbruiken: creëer inzicht.

Jouw kantoorgebouw heeft energielabel B, maar in werkelijkheid verbruik je evenveel als een bedrijf met energielabel G. Hoe verander je dit?

Lees meer